RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​Журналісти розповіли про "невидиму" до катастрофи частину Чорнобиля: відео

На території Чорнобиля є засекречена ділянка під назвою "Чорнобиль 2", де жили військові, які мали обслуговувати радіолокаційну станцію "Дуга", створену радянською владою за часів холодної війни.

Про це йдеться в сюжеті "2+2".

"Містечко "Чорнобиль 2"- це був секретний військовий гарнізон, де проживали військовослужбовці та їх сім'ї. На картах він ніяк не значився, іноді писали, що це недіючий піонертабір.

На в'їзді на секретну цю дорогу стояв шлагбаум таблиці: "Стій! Прохід заборонено! Ведеться вогонь на ураження", - розповів гід по Чорнобильській зоні відчуження Тимур Задорожній.

Основним завданням військових було обслуговування радіолокаційної станції "Дуга": 26 тонн металу утворює антенний комплекс заввишки майже 150 метрів. Станція була створена під час холодної війни. На її спорудження влада СРСР витратила понад 7 млрд. радянських рублів.

Як повідомляв "Апостроф", через 33 роки після аварії на Чорнобильській АЕС в зоні відчуження створюється кластер відновлюваної енергетики. У планах української влади, зокрема, - будівництво об'єктів вітрової та сонячної енергетики.