RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Сходження Благодатного вогню: повне відео з Єрусалиму

У Велику Суботу, 27 квітня, в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі приблизно о 14:30 зійшов Благодатний вогонь. Винос пасхального вогню символізує вихід з Гробу "Світла Істинного", тобто воскреслого Ісуса Христа.

"Апостроф" провів онлайн-трансляцію події.

Сходження Благодатного Вогню вважається найбільшим дивом у християнському світі, яке відбувається раз на рік і є свідченням Божої любові до людини. Вважається, що вогонь з'являється з нізвідки, не обпалює рук.

Не тільки православні християни, але і представники різних конфесій із хвилюванням чекають на цю подію. Тому до Храму Гробу Господнього стікаються численні паломники, щоб вмитися його благодатним світлом і отримати Боже благословення.

15:42 Офіційна делегація Православної Церкви України з духовенства і мирян за благословіннням Митрополита Епіфанія вперше в історії взяла участь у церемонії сходження Благодатного вогню в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі.

Фото і відео Андрія Лозового

14:33 Благодатний вогонь зійшов!

13:40 Віруючі очікують сходження вогню. Нагадаємо, що минулого року вогонь зійшов приблизно о 14:30 за Києвом.

12:07 До храму, заповненого паломниками з усього світу, прибувають церковні ієрархи та проходять до невеличкої каплички – Кувуклії Гроба Господнього – місця Його безпосереднього поховання. Перед тим, як впустити туди двох священиків – Єрусалимського патріарха і вірменського архімандрита, ізраїльські поліцейські ретельно перевіряють капличку на наявність джерел вогню.

Так виглядає черга з бажаючих потрапити до храму:

11:01 Делегація ПЦУ приготувала спеціальну лампу, в якій Благодатний вогонь привезуть в Україну.

08:06 Нардеп Андрій Лозовий опублікував відео, зроблене біля Храму Гробу Господнього.

07:52 Спікер ПЦУ Іван Сидор повідомив, що офіційна делегація Православної Церкви України вирушила до Єрусалиму за Благодатним вогнем, отримавши благословення від Митрополита Єпіфанія. У Великодню ніч вогонь буде доставлений до Києва в Свято-Михайлівський монастир.

Як повідомляв "Апостроф", український священик Олександр Дедюхін розповів, що Благодатний вогонь в храмі Гроба Господня під час Пасхи запалюється від лампади Єрусалимським патріархом.