RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні виникли проблеми з танками "Оплот": фото і відео

Незабаром танки БМ "Оплот" українського виробництва не будуть поставляться Збройним силам України, так як деякі комплектуючі Київ змушений закуповувати в Росії.

Про це на радіостанції "Армія ФМ" заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"На нинішньому етапі ХКБМ реалізує проект по створенню нової документації під танк "Оплот" з повністю виключеними російськими комплектуючими. Якщо ця робота буде завершена, потім знову постане питання про закупівлю цих зразків для української армії, якщо в цьому буде потреба", - зазначив Згурець.

Він підкреслив, що через протистояння з Росією Україні потрібно приділяти увагу інноваційним "нелінійним" рішенням, а також вести роботу в напрямку підвищення швидкості реагування.

"Якраз питання підвищення мобільності рішень і мобільності дій на полі бою це той напрямок, який ми можемо протиставити істотній російській потужності... Це потребує формування нових стратегій дій на полі бою, нових вимог до техніки і власне створення такої техніки", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії військові примудрилися втопити танк "Армата", який на всю піарили російські ЗМІ і називали його однією з головних розробок останніх років.