RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Український міністр зробив скандальну заяву про жителів ОРДЛО: відео і пояснення чиновника

Міністр соціальної політики Андрій Рева досить жорстко висловився про людей, які проживають на окупованих територіях.

У ролику, який опублікувала журналіст ВВС Ольга Мальчевская, Рева заявив, що всі проукраїнські жителі окупованої частини Донбасу давно покинули регіон.

"А той, хто хоче отримувати дві пенсії - там і тут - нехай потерплять. Мені їх не шкода нікого. Абсолютно. Я вам чесно скажу. Мені шкода тих солдатів і офіцерів і їх сім'ї, які вбиті там. За цих мерзот.

Це не Україна так з ними поводиться. Головне для того, щоб ці люди не страждали повинна припинитися війна. Для цього окупанти повинні забратися з території України і все", - сказав міністр.

Після цього Рева спробував детальніше розповісти про те, що насправді мав на увазі.

"Хотів би уточнити: я говорив, що мені не шкода тих людей, які з великими труднощами перетинають лінію розмежування, у чому мене і звинувачують пропагандисти, а якраз про тих, хто цього не робить через страх зустрітися з українськими правоохоронцями. Це - ті, хто зі зброєю в руках вбиває наших солдатів і офіцерів, це ті, хто активно допомагав окупантам і кликав Путіна, сподіваючись "жити по-багатому", а зараз збирається отримувати російський паспорт в надії на подвійну пенсійну виплату, анонсовану окупантами. Цих мені, дійсно, не шкода", - сказав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти приступили до активних дій на території Луганської області.