RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Соратницю Януковича підловили на небезпечному фейку про трагедію 2 травня в Одесі

Колишня міністр юстиції при президенті Вікторі Януковичі Олена Лукаш оприлюднила фейкове фото, на якому біля палаючого Будинку профспілок в Одесі видно людину з "вольфсангелем" на руці.

Відповідний пост вона розмістила на своїй сторінці в Facebook.

Як оригінал було використано фото, на якому хтось кидає в Будинок профспілок пляшку із запальною сумішшю. На ньому нікого іншого немає. Однак на фото, опублікованому Лукаш, присутня інша людина в масці, також з "коктейлем Молотова" і пов'язкою з символом "вовчий гак" (вольфсангель) на руці.

"Трагедія 2 травня 2014 жахлива не тільки через жахливу загибель величезної кількості людей. Для мене трагедія 2 травня 2014 року жахлива, в першу чергу, через тонни брехні, які виросли навколо неї. Поки одиниці намагалися встановити факти, сотні і тисячі поширювали фейки, брехали і робили порожні заяви, щоб використовувати трагедію у своїх інтересах. Політики різного масштабу щорічно паразитують на трагедії. Роблять все - аби залізти вам в голову і змусити на наступних виборах проголосувати за них", - пише журналіст Олексій Синило.

Також в коментарях користувачі негативно висловлюються по відношенню до використання фейків політиками і піару на трагедії.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 2 травня в Одесі вшанували пам'ять загиблих під час боїв на вулиці Грецькій і на Куликовому полі в 2014 році.