RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як в Одесі вшанували пам'ять загиблих 2 травня: фото з Куликового поля і Грецької вулиці

2 травня в Одесі вшанували пам'ять загиблих під час боїв на вулиці Грецькій в 2014 році.

Про це повідомляє видання "Думська".

Так, в заході прийнято участь понад 200 осіб. Одесити поклали квіти, після чого військові капелани провели молебень.

"Це акція пам'яті тих людей, хто ціною свого життя зупинив війну і не допустив в Одесі луганського та донецького сценаріїв. На цьому місці загинули Андрій Бірюков та Ігор Іванов. Це не були випадкові втрати - хлопці усвідомлено йшли на захист своєї держави, і про це потрібно пам'ятати", - заявила керівник одеського відділення" Правого сектора "Тетяна Сойкіна.

Також, за даними "Думської" на захід зібралися і на Куликовому полі. Відзначають, що туди прибули і кілька проросійських політиків - депутат міськради Олександр Орлов, нардепи Михайло Добкін, Євген Мураєв і Вадим Новинський.

Посилені заходи безпеки вжиті по всій області. Поліція контролює в'їзд в регіон і місто. Всього в забезпеченні правопорядку задіяно більше 2 тисяч правоохоронців.

Як відзначили в прес-службі поліції, за подіями 2 травня 2014 в Одесі в суд направлено три обвинувальних акту, ще одній особі винесено вирок.

Крім цього, за період з 2017 року по теперішній час, в зазначеному кримінальному провадженні допитані в якості свідків 1109 осіб, проведено додаткові допити 13 постраждалих.

Як повідомляв "Апостроф", в Одесі, у дворі Будинку профспілок, де 2 травня 2014 року внаслідок пожежі загинули 48 людей і постраждали більше 200, переважно учасників місцевого "антиМайдан", побудували шашлична.