RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Військовий радник Зеленського назвав два сценарії звільнення Донбасу

Донбас можна повернути в найближчі п'ять років, а ось ситуація з Кримом куди складніше, так як на повернення півострова буде потрібно більше часу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив радник Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин.

"Але я не бачу сьогодні можливості повернути наші території військовим шляхом. Я можу спланувати військову операцію. Я знаю людей, які здатні її провести. Ми можемо виконати будь-які розрахунки аж до калібрів. Але я б не радив нікому взагалі розглядати можливість повернення наших територій шляхом проведення військової операції. Втрати будуть величезними. На сьогоднішній день це вже втрачений шанс 2014 року", - сказав він.

При цьому експерт зазначив, що ніхто не гарантуватиме Україні перемогу у разі військової операції.

"Як тільки ми з вами почнемо це робити, наші партнери, які зараз підтримують Україну, від нас відвернуться. Вони ж розуміють, яка тут може бути перспектива. Але як же все-таки забезпечити повернення цих територій? Я ж розумію, що поїхати сьогодні в Москву і домовлятися безпосередньо з президентом Володимиром Путіним – це абсолютно програшна ситуація. З ним не можна говорити прямо, тому ми повинні все ж просити допомоги у наших партнерів. Я б зробив все для того, щоб все-таки Сполучені Штати були залучені в цей процес. Це позиція потужного гравця, до якого прислухаються. Мені дуже близька позиція Великобританії. Я б все ж почав переговори щодо миротворчих сил, з приводу їх виходу на кордон між Україною і Росією", - додав Апаршин.

Повний текст інтерв'ю читайте в матеріалі "Апостроф": Я можу спланувати військову операцію по поверненню Криму і Донбасу - Іван Апаршин.