RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Що загрожує українцям за колорадську стрічку 9 травня: в МВС зробили попередження

У МВС напередодні Дня перемоги, 9 травня, українцям нагадали про відповідальність за використання "георгіївської" стрічки, забороненої в Україні майже два роки тому.

Про це повідомляє 24 канал.

"9 травня часто з'являються люди, які використовують заборонену українськими законами символіку. Тому хочемо в черговий раз нагадати про неможливість використання будь-яких символів тоталітарних режимів: комуністичного і нацистського під час проведення масових заходів, які завтра пройдуть на території всієї України", - цитує видання слова радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка.

Так, за використання георгіївської стрічки діє відповідальність, яку виписано в окремій статті Адміністративного Кодексу. Виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки тягне за собою накладення штрафу від 850 до 5100 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Крім того, відповідно до закону, виготовлення і поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда тоталітарних режимів карається строком від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що до забороненої символіки відносяться: герб і прапор СРСР, союзних республік, нацистської Німеччини 1939-1945 років; атрибутика, в якій зображено поєднання серпа і молота, п'ятикутної зірки; прапори та інші символи комуністичної партії; зображення або написи, присвячені особам, які займали керівні посади в вищих органах СРСР тощо.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні оштрафували людину за георгіївську стрічку.