RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

День вишиванки 2019: онлайн трансляція

У четвер, 16 травня, проходить одне з найяскравіших свят весни - Всесвітній день вишиванки, яке відзначають як в Україні, так і за її межами.

"Апостроф" веде онлайн трансляцію подій в цей день.

Ідея свята зародилася в Чернівцях. У 2006 році про "Всесвітній день вишиванки" задумалася студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк.

Основна мета заходу - збереження українських цінностей і їх популяризація. При цьому саме свято не передбачає якихось обов'язкових заходів, крім одягання вишиванки.

На честь свята в центрі Києва проходить показ вишиванок "ВишіванкаDAY". У показі беруть участь не лише кияни та гості столиці, а й зірки українського шоу-бізнесу, а також відомі телеведучі.

12:41 А ось так сьогодні виглядають нардепи.

12:34 Зеленський поголився та одягнув чорну вишиванку.

10:28 А це сьогоднішнє фото з Полтави.

10:16 Танк-вишиванка від українських військових :)

09:37 Петро Порошенко привітав українців: "Допоки таємниці майстерності української вишивки з покоління в покоління матері передають своїм донькам – доти житиме Україна! Вдягнувши наш національний одяг, ми вкотре доводимо, що любов до України живе у наших серцях".

09:25 Також святкують День вишиванки у Вінниці. Там 15 травня провели флешмоб "Код Нації". Учасники в вишиванках вишикувалися так, щоб з висоти було видно, що сформувалася квітка. Долучалися до дійства всі бажаючі.

Нагадаємо, докладніше про свято читайте в матеріалі "Апострофа": Кращі привітання з Днем вишиванки: листівки, вірші, поздоровлення у прозі та відео.