RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Кременчуці розгорівся лікарський скандал через смерть немовляти: фото і деталі трагедії

Батьки померлої в лікарні Кременчука однорічної дитини заявили про подачу позову проти лікарів і оформили заяву в поліцію про вбивство.

Про це повідомляє "Кременчуцька газета".

Вони відзначили, що 27 квітня привезли дитину в дитячу міську лікарню через блювання. У хлопчика взяли аналізи і встановили попередній діагноз - кишковий розлад. У зв'язку зі святом - Великоднем, в лікарні спостерігала за дитиною тільки медсестра, а лікарів на місці не було. Через кілька годин стан хлопчика різко погіршився, і батьки самі перенесли його в реанімацію.

"Лікар до нас виходить з реанімації і питає, як ми могли дитини довели до такого стану. Сказав, що у дитини набряк легенів і головного мозку ... Перший раз серце у нього зупинилося о восьмій. Вони поставили його на апарат штучної вентиляції легенів, намагалися серце запустити. Після десяти нам повідомили про смерть", - розповіли батьки.

Медики в лікарні запевняють, що діяли по протоколу. Висновки співробітники лікарні мають намір оголосити після проведення експертизи тіла.

Батьки дитини заявили, що подаватимуть до суду. Правоохоронці порушили справу з попередньою кваліфікацією "вбивство", а прокуратура Полтавської області взяла на контроль розслідування за фактом смерті хлопчика.

"Встановлено, що 27 квітня цього року, після того як хлопчикові 2018 народження стало погано вдома, його батьки відвезли в Кременчуцьку міську дитячу лікарню. Лікар поставив попередній діагноз "гастроентероколіт" і направив до інфекційного відділення. Під час лікування дитині не ставало краще , а вже 29 квітня хлопчик помер. Згідно лікарському свідченням про смерть, причиною смерті хлопчика стала токсична енцефалопатія", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Одеській області під час пожежі в автомобілі загинула дворічна дівчинка.