RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​Під Запоріжжям побили до смерті ветерана АТО: подробиці і фото

В Енергодарі побили до смерті 48-річного ветерана АТО Євгена Бабанського.

Про це повідомляє місцеве видання "Верже".

Травми були настільки важкими, що потерпілого доставили в лікарню вже в критичному стані.

У лікарні чоловік впав у кому. Лікарі кілька днів боролися за життя потерпілого, готували до складної операції, для чого викликали хірургів із Запоріжжя, однак 18 травня вранці він помер.

За інформацією прес-служби ГУНП Запорізької області, ввечері 15 травня між загиблим і 30-річним жителем Енергодара виникла бійка.

18 травня поліція затримала підозрюваного. Відносно нього розпочато розслідування за ч. 2 ст. 121 КК "Умисне тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть". Санкція статті - від 7 до 10 років позбавлення волі. Причини і обставини сварки не розголошуються в зв'язку з таємницею слідства.

Євген Бабанський був заступником голови громадської організації "Захиснику України".

За словами очевидців трагедії, конфлікт між двома чоловіками виник пізно ввечері 15 травня на одній з громадських зупинок в центрі Енергодара. Молодший учасник перепалки завдав тяжких травм 48-річному ветерану АТО. Отримавши сильний удар в голову, старший чоловік впав без свідомості. А зловмисник зник з місця НП.

Очевидці трагедії також впевнені, що Євгенія Бабанського після побиття можна було врятувати, але в лікарні не знайшлося сучасного обладнання. За фактом же виявилося, що в усьому місті немає жодного працюючого апарату МРТ. Були відсутні і можливості для комп'ютерної томографії.

При цьому, як зазначають місцеві ЗМІ, стан 48-річного ветерана АТО не дозволяв перевезти його в обласний центр, щоб нейрохірурги змогли провести операцію, яка, можливо, врятувала б Євгена Бабанського.

Як повідомляв "Апостроф", в суботу, 18 травня, на бульварі Дружби Народів у Києві сталася жахлива ДТП за участю учасника АТО і його дочки.