RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Як визначити у себе діабет: названо головні симптоми

Початок захворювання діабетом виявляється в різних симптомах, які можуть бути безпечними самі по собі, проте ігнорувати їх не варто.

Один з найбільш частих симптомів діабету - зміни шкіри. Метаболічні порушення, що лежать в основі патогенезу діабету, призводять до змін майже у всіх органах і тканинах, у тому числі в шкірі. За словами медиків, потрібно завжди звертати увагу на дивні зміни шкіри.

Симптомами діабету можуть бути часті дерматози, шкірні інфекції, бактеріальні та грибкові, а також потемніння в області шиї, пахв або паху. Шкіра може набувати вигляду, характерного для зневоднення. Ще один сигнал - свербіж шкіри в паховій області, на животі, в зоні ліктьових згинів.

Інший тривожний сигнал - проблеми з сечостатевою системою. При захворюванні на діабет сповільнюється засвоєння глюкози, що призводить до підвищення її концентрації в крові. Щоб вивести зайву глюкозу з сечею, організм активізує роботу нирок і, як наслідок, частішає сечовипускання. Якщо відвідувати туалет припадає понад 10 разів на добу, а позиви до сечовипускання стали будити ще й ночами, то перевірити рівень цукру в організмі буде зовсім не зайвим.

Серед інших ймовірних симптомів діабету, медики також називають підвищену пітливість вночі і яскраві сновидіння.

Крім того, звернути увагу варто на незагойні довгий час порізи і рани. Це - результат кисневого голодування клітин і тканин, яке виникає внаслідок потовщення стінок артерій і звуження кровоносних судин і може також свідчити про розвиток діабету.

Також погіршується при діабеті кровообіг, що негативно позначається на проведенні нервових імпульсів. Тому в кистях рук і в ногах можуть виникати специфічні відчуття. Якщо стали частіше німіти руки і ноги, виникають ниючі болі, слід перевірити вміст цукру в крові, радять фахівці.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", діабет став однією з причин смерті відомої співачки Юлії Началової.