RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Потопи, грози і град: чого чекати українцям в найближчі дні

У більшості областей України в найближчі дні пройдуть короткострокові дощі, супроводжувані грозами, шквалами і градом.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко в своєму блозі для "Opinion".

За словами Діденка, в великих містах сильні зливи можуть спровокувати підтоплення вулиць.

"26 травня у північних областях, 27 травня – у більшості областей України, окрім південного сходу, суттєві опади малоймовірні. Можна буде передихнути від дощів і зайнятися роботою чи відпочинком на відкритому повітрі. Температура повітря впродовж найближчих днів не зазнаватиме особливих змін, протягом дня стовпчики термометрів коливатимуться в межах +20+25 градусів, свіжіше буде на заході, +16+21 градус", - пише синоптик.

28-29 травня на сході України прогнозується сонячна погода з температурою повітря +21 +27 градусів. Також південь і значна частина центральних областей потраплять в суху повітряну масу, тільки в Одеській області можливий невеликий дощ.

У той же час, на заході та півночі у вівторок-середу знову черговий атмосферний фронт принесе дощі, грози і зниження температури повітря. У західних областях 29 травня похолодає до +10 +16 градусів.

"У Києві до кінця поточного тижня втримається волога повітряна маса. Щоправда, у столиці опади чергуватимуться із сухою погодою. Тому парасолі та темні окуляри знадобляться одночасно. У неділю, 26 травня, ймовірність дощу зменшиться. У понеділок, 27 травня, у столиці переважатиме сонячна погода. Проте у вівторок, 28 травня, до Києва надійде чергова порція дощів з грозами. Температура повітря у денні години коливатиметься від +22 до +25 градусів", - пише Діденко.

Нагадаємо, докладніше про погоду на найближчі дні читайте в матеріалі "Апострофа": Ні дня без дощів: синоптики розповіли про сюрпризи погоди на тиждень.