RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Бунт в одеській колонії: названо причину масштабного конфлікту

Заворушення в Південній виправній колонії №51 визрівали весь останній тиждень, ув’язнені збунтувалися проти "навчань спецназу" - масових побиттів.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах, передає "Думська".

"Днів п'ять тому там поранили ножем або лезом співробітника, який відповідає за тривалі побачення. Після цього побачення скасували. Крім того, скасували спільні прийоми їжі в їдальні. Люди почали протестувати - не тільки через це, а й погану якість їжі. Тоді начальник одеської кримінально-виконавчої служби Євген ліниво пообіцяв їм "навчання" спецназу, тобто масове побиття. "Навчання" були призначені на сьогодні, ось ув’язнені й вирішили їх попередити бунтом", - йдеться у повідомленні.

Як уточнили в прес-центрі ГУНП, в ході заворушень постраждало четверо співробітників колонії, але загиблих немає. Згоріли пожежний автомобіль і гаражний бокс. Інформація про масову втечу ув'язнених не відповідає дійсності: спецназ затримав біля установи "групу підтримки" від одеського кримінального авторитета.

Приблизно 30 ув'язнених забарикадувалася і просить їх не бити. З ними ведуться переговори.

Як повідомляв "Апостроф", 28 квітня в Черкаській виправній колонії №62 група засуджених з 30 чоловік напали і завдали працівникам установи тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, в результаті один з постраждалих працівників закладу госпіталізовано в лікарню у важкому стані.