RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Екс-ватажок бойовиків розлютив мережу бравадою про війну на Донбасі

Колишній командир бойовиків Донбасу, офіцер російської армії у відставці Ігор "Стрєлков" Гіркин розповів в інтерв'ю подробиці щодо протистояння в Слов'янську і про операцію по звільненню міста ВСУ.

Відповідне відео виклав у себе в YouTube-каналі журналіст Денис Казанський.

За словами Гіркина з інтерв'ю, бойовики замість того, щоб піти у відкритий бій проти українських військовослужбовців, зі страху за своє життя ховалися в житлових кварталах Слов'янська.

"Стрєлков розповів, як в 2014 році "карателі ВСУ" просили його не ховатися в житлових кварталах Слов'янська, і боротися поза житловою зоною, щоб не підставляти цивільних. Але "ополченці" вирішили, що ховатися за спинами жінок і дітей безпечніше. Герої", - пише журналіст.

У коментарях до відео користувачі відзначили, що така тактика є традиційною для бойовиків і їх кумира - президента РФ Володимира Путіна, який заявляв про план захоплювати Крим, прикриваючись мирними жителями.

Як повідомляв "Апостроф", раніше куратор "невизнаних республік" Владислав Сурков, якого в Кремлі хочуть замінити на колишнього посла Росії в Білорусі Михайла Бабича, побував в Донецьку з прощальним візитом.