RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Названо кількість викрадених авто за 2018 рік: кияни ризикують найбільше

За даними Департаменту карного розшуку Національної поліції України в 2018 році на території України вкрадено 4092 автомобіля, з них - 25% машин викрадені в Києві, 10% - в Одеській області, і близько 9% - в Дніпропетровській області.

Про це говориться в матеріалі "Апострофа".

За даними поліції, протягом перших трьох місяців 2019 року в цілому по Україні вже викрали 766 машин, повернути власникам вдалося лише 250 машин (32,6%).

У той же час за даними Генпрокуратури ситуація приблизно така ж: 4405 випадків незаконного заволодіння авто, при цьому більше 22% транспортних засобів викрадено в Києві. За перші місяці 2019 року 21% викрадень з 794 зареєстровані в Києві.

У страхових компаніях попереджають про небезпеку викрадення і відзначають, що в групі ризику - дешеві авто вітчизняного виробництва та популярні японські та німецькі марки.

Відзначається, що найчастіше машини викрадають з парковок ТРЦ і дворів. Зазвичай викрадач користується способом сканування сигналу ключа, а після - перевозить авто в місце відстою. Вже далі перебиваються номери і авто або перепродують, або розбирають.

Страхові компанії вважають, що ситуація з викраденнями авто тільки погіршується, а основними причинами називають відсутність підземних паркінгів в новобудовах і високу вартість парковки. Також подешевшало комп'ютерне обладнання, яке використовується викрадачами. Незважаючи на все перераховане - державна система відеоспостереження розвивається дуже повільно. Страховики наголошують, що, якщо найближчим часом держава не втрутиться у ситуацію з угонами, то вартість страхового поліса може вирости.

"Потрібен глибокий аудит структури поліції і системи реєстрації транспортних засобів на предмет можливого сприяння кримінальному авто світу", - зазначається також у матеріалі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство Тема: Криминал
Теги: