RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Львові "Укрпошта" потрапила в мовний скандал

У Львові в одному з відділень "Укрпошти" розгорівся гучний скандал: співробітниця відділення відмовилася обслуговувати клієнта українською мовою.

Про це повідомляє видання Вголос.

"Це вже переходить усі межі. Я прийшла на відділення "Укрпошти" отримувати пакунок. Мене вкотре обслуговували російською мовою. Тоді я попросила цю працівницю розмовляти зі мною державною мовою, на що отримала відповідь, що "нікагда такова нє будєт". Вона мене спрямувала до іншої працівниці, котра розмовляє українською мовою. Тоді я звернулась до керівництва цього відділення "Укрпошти". Я запитала начальницю відділення, чому вона не проведе виховну бесіду із своєю підлеглою щодо того, яка у нас державна мова. Я нагадала працівникам "Укрпошти", що у нас уже діє закон про мову, а тому в державній компанії зобов’язані обслуговувати клієнтів українською, на що ця поштарка мені заявила, "что поздно уже". Працівники "Укрпошти" відверто знущаються з україномовних у Львові", - розповіла виданню потерпіла.

Відзначається, що ця співробітниця часто знущається над своїми колегами. Крім того, відомо, що вона приїхала до Львова з "Навароссіі". На питання постраждалої, де це, працівниця державної установи сказала, що "в Росії".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Одесі стався скандал через російську мову в дитсадку.