RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

В Україні ввели покарання для псевдовійськових: названо суму штрафу

У Верховній Раді схвалили законопроект, яким вводиться адміністративна відповідальність за неправомірне носіння військової форми, а також кримінальна - за осквернення пам'ятників і могил учасників Революції Гідності і війни на Донбасі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідний законопроект №9217 про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП) та Кримінального кодексу України у другому читанні і в цілому підтримали 235 народних депутатів.

Законом КпАП доповнено статтею "незаконне носіння військової форми одягу з відзнаками військовослужбовців", яка передбачає попередження або покарання у вигляді штрафу в розмірі 150-200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією відповідної форми (один неоподатковуваний мінімум становить на даний момент 17 гривень). За повторне правопорушення, якщо раніше вже було адміністративне стягнення, відповідальність складе 200-400 неоподатковуваних мінімумів або громадські роботи.

Крім того, пропонується розширити перелік осіб, за осквернення могил яких передбачена кримінальна відповідальність. Осквернення могили захисників незалежності і територіальної цілісності України, учасників АТО, заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях, учасників Революції Гідності, борців за незалежність України в ХХ столітті пропонують карати обмеженням або позбавленням волі на строк 3-5 років.

Закон вступить в силу на наступний день після публікації.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в квітні в Черкасах невідомі осквернили пам'ятник легендарному генерал-майору Ігорю Момоту, який загинув на Донбасі в 2014 році.