RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Загинуло все живе: на Вінниччині сталася страшна екологічна НП, жителів попередили про небезпеку

В селі Збаржівка Вінницької області під час транспортування у річку Рось перекинулася вантажівка з хімічними препаратами, унаслідок чого загинула риба та всі мешканці водойм.

Про це повідомляє Білоцерківська районна адміністрація.

"У селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області під час транспортування 1 тони інсектициду "Нурал B" автомобіль перевернувся в притоку річки Рось. На території Погребищенського району загинула риба та інші мешканці водойм. Через 10-12 годин інсектицид досягне Білоцерківщини", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що на терміновому засіданні комісії з ТЕБ і НС Білоцерківської міської ради прийнято рішення про припинення водопостачання в м. Біла Церква з 23.00 год. 09.06.2019 у звязку з потрапляння у річку Рось хімічних речовин, які можуть викликати отруєння людей. Водопостачання відновиться після проведення досліджень води. Водночас забороняється купання в річці, вилов риби та випас худоби на узбережжі річки.

Так, в результаті ДТП, автомобіль мерседес "Спринтер", який перевозив інсектицид "Нурал Д", перекинувся на березі ставка на притоці р. Рось в с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області.

Нез’ясована кількість інсектициду потрапила в притоку р. Рось, на відстані близько 5,4 км до гирла.

На даний час проводяться роботи органами ДСНС по вилученню із водного об’єкта контейнерів із даним препаратом.

РОВР (Регіональний офіс водних ресурсів річки Рось) повідомив органи ДСНС, органи місцевого самоврядування, водоканали, які можуть потрапити в зону можливого абруднення.

"Просимо громадян утриматись (тимчасово) від загального водокористування русловими водними об’єктами на р. Рось (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв)", - наголошують у повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", жителі північної частини окупованого Криму скаржаться на погану якість води та засолення грунту.