RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Бродах прощаються з екіпажем вертольота Мі-8, які загинули в катастрофі на Волині: фото і відео

У Бродах Львівської області прощаються із загиблими членами екіпажу вертольоту Мі-8, який розбився 29 травня на Рівненщині під час учбово-тренувального польоту.

Про це повідомляє видання zolochiv.net, публікуючи фото і відео.

Тіла чотирьох льотчиків - командира Ігор Мазепа, штурмана Владислава Попенка, техніків Василя Романюка і Павла Дацюка - доправили для прощання у 16-ту окрему авіаційну бригаду в Бродах.

Військових привезли у закритих трунах, - настільки були понівечені тіла після аварії. Зустріти загиблих прийшли близько тисячі жителі Бродів.

Щоб розпізнати тіла льотчиків довелося робити 21 судово-медичну експертизу.

Комісія з розслідування причин трагедії вилучила з військової частини документацію про Мі-8. У помилку пілотів колеги не вірять.

"Найімовірніше, трапилася відмова техніки. Екіпаж - досвідчені пілоти, мали досвід в АТО. Дуже порядні люди. Комісія з розслідування ще працює", - сказав колишній командир 16-то окремої авіаційної бригади, нині начальник армійської авіації Сухопутних військ Ігор Яременко.

Командира і бортового техніка поховають у Бродах. Двох інших членів екіпажу в львівському селі Гаї та у Вінниці.

Як повідомляв "Апостроф", у військовій прокуратурі назвали основну версію падіння військового вертольота Мі-8 у Рівненській області, в якій загинуло четверо осіб.