RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Страх, брехня і приниження солдатів: волонтер видала пост гніву про серйозні проблеми в ЗСУ

В українській армії як і раніше спостерігаються проблеми з постачанням на передовій, також є труднощі з транспортуванням поранених військовослужбовців.

Про це написала волонтер Andriana Susak на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що однією з серйозних проблем в ЗСУ як і раніше є корупція, яка не була подолана до кінця.

"В одному з кращих підрозділів одні сухпайки при виходах тижневих, а м'яса вони на кухні окрім тушонки, від якої скручує животи, і один раз в тиждень салат з капусти не бачили. Та тому що продукти приходять, але їх крадуть", - пише вона.

Волонтер розповіла про те, як пораненого добровольця довелося перевозити на поїзді, оскільки транспорту для його доставки в лікарню не було.

"Добровольця з важким пораненням відправляють поїздом з Маріуполя 18 годин на верхній полці, в нього розходяться шви, бо хтось не помінявся з ним місцем… Чи можна поранених солдат відправляти поїздом?", - розказала волонтер.

На її думку, проблеми в армії є системними і продовжують гірші традиції радянської спадщини, які необхідно викорінювати.

"При Порошенкові і зараз, нам потрібна середня ланка управляння, система, навпаки, викорінює нормальних командирів, нормальних сержантів, нормальних добровольців", - підсумувула волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Верховній Раді схвалили законопроект, яким вводиться адміністративна відповідальність за неправомірне носіння військової форми, а також кримінальна - за осквернення пам'ятників і могил учасників Революції Переваги і війни на Донбасі.