RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​У Вінниці поліція до напівсмерті побила соратника Гриценко: фото і подробиці конфлікту

11 червня у Вінниці по-звірячому побили активіста місцевого осередку партії "Громадянська позиція" Олександра Комарницького за те, що він відмовився бути присутнім в якості понятого.

Про це написав лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко в Facebook.

"Місцеві поліцейські по-звірячому побили його прямо на автобусній зупинці. Кулаками і ногами по голові. У нього численні переломи черепа. Зараз він знаходиться в реанімації без ознак свідомості. За що побили? Хотіли прямо з вулиці залучити його зрозумілим нібито по якійсь справі про вилучення у кого-то зброї, а Олександр відмовився, тому що не мав до того ніякого відношення і поспішав додому за годину до півночі. Поліцейські кажуть, ніби він їм погрожував і хотів побити... Не вірю! Знаю Олександра добре, він був і делегатом з'їзду партії - спокійна, відповідальна людина, - написав Гриценко.

За фактом побиття слідчі Державного бюро розслідувань почали кримінальне провадження проти поліцейських, повідомив лідер "Громадянської позиції".

"Наші партійці, звичайно, допоможуть чим можуть, щоб зберегти Олександра живим, підтримають його сім'ю. Але така" реформована "поліція нам, українцям, точно не потрібна, пан [міністр внутрішніх справ] Арсен Аваков!" - додав він.

Вінницький сайт 20minut.ua пише, що Комарницького 47 років, він займається бізнесом. Дружина потерпілого Леся Комарницька розповіла виданню, що його стан лікарі називають стабільно тяжким. У Комарницького діагностували тріщину основи черепа, він знаходиться в медикаментозної коми, на апараті штучного дихання.

"Кажуть, що така травма вийшла з-за того, що йому нанесли несподіваний різкий удар ззаду", - сказала виданню Леся Комарницька.

Прес-служба поліції Вінницькій області заявила, що розпочато службове розслідування "за фактом травмування" чоловіка під час конфлікту з поліцейськими.

У Державному бюро розслідувань України повідомили, що слідчими теруправління ГБР, розташованого в місті Хмельницькому, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливого необережного нанесення тяжкого тілесного ушкодження працівником поліції під час несення служби (ст. 128 Кримінального кодексу України).

У разі доведення провини поліцейському загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, додали у відомстві.

За інформацією видання, який побив активіста поліцейський займається єдиноборствами і в квітні цього року здобув перемогу в першості серед правоохоронців області з самбо у ваговій категорії до 100 кг.

Поліцейський, який побив активіста

Як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі опубліковано відео побиття в Подільському управлінні поліції в Києві активістів, які були перед цим затримані поліцією на мітингу кандидата в президенти Юлії Тимошенко.