RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Актор з серіалу "Чорнобиль" порівняв СРСР з нацистською Німеччиною

Британський актор Джаред Харріс, який зіграв радянського вченого Валерія Легасова - одну з головних ролей в серіалі "Чорнобиль" - озвучив незвичайне порівняння СРСР з нацистською Німеччиною.

Їм він поділився в інтерв'ю "Апострофу".

"Вони жили під керівництвом зовсім іншого уряду. Це був уряд СРСР, його вже давно немає, є демократія. І дуже дивно, що Росія так печеться про репутацію Радянського Союзу. Це те ж саме, що Німеччина відстоювала б ідеї націонал-соціалізму 30- 40-х", - говорить він.

Актора також дивує той факт, чому "Росія бере на себе рішення, які приймалися в СРСР".

"Історія розгортається в Радянському Союзі, хоча зачіпає по більшій мірі Україну і Білорусь. Хоча мене дивує, чому Росія бере на себе рішення, які приймалися в СРСР. Радянського Союзу вже давно немає, і Росія, як Україна і Білорусь, вже давно незалежна країна. І я не розумію, чому в Росії ці звинувачення приймають на свій рахунок. Звинувачується адже Радянський Союз", - додає він.

Детальніше про роль Легасова, зйомках в Києві і небажанні відвідувати Чорнобиль, читайте в матеріалі "Апострофа": Дуже дивно, що Росія так печеться про репутацію СРСР - Джаред Харріс, актор серіалу "Чорнобиль".