RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Катастрофа Boeing на Донбасі: волонтери опублікували фото і дані по всім фігурантам

Команда волонтерів-розслідувачів Bellingcat опублікувала список всіх фігурантів справи про збиття Boeing рейсу MH-17 на Донбасі.

Про це йдеться в матеріалі на сайті Bellingcat.

Так, волонтери виявили перехоплення телефонних розмов терористів щодо збитого літака, чий маршрут повністю збігається з MH-17.

Внаслідок отриманих даних була опублікована організаційна схема, на якій "зазначено становище більшості осіб, присутніх або згаданих на прослуховування", в структурі "ДНР" в липні 2014 року.

Ключовим персонажем в процесі доставки "Бук" з Росії на Донбас позначений Ігор Гіркин "Стрєлков", саме він "замовляв" і керував доставкою установки. Координатором перевезення "Бук" названо голову так званого "ГРУ ДНР" Сергій "Похмурий" Дубинський. Також він причетний до доставки установки, яка збила пасажирський літак, назад до Росії. Безпосередньо на місці розміщення "Бук" в окупованому Сніжному, його охороняв бойовик і екс-військовослужбовець армії РФ Олег Пулатов, позивні "Гюрза" і "Халіф", з ним був Леонід "Крот" Харченко - командир "розвідувального батальйону" бойовиків. Також називаються такі імена як Едуард "Рязань" Гілазєв (доставив екіпаж "Бука" в Сніжне) і Олег "Змій" Шарп (був присутній при установці при збитті літака).

Також перераховуються бойовики "групи Безлера" і батальйону "Схід": сам Ігор Безлер (передав інформацію про літак, переплутавши його з військовим), Сергій "Боцман" Поваляев (фігурує в перехопленнях), Валерій "Найманець" Стельмах (передавав повідомлення про літак) і Ігор "Мінер" Українець (фігурує в переговорах), Олександр "Скіф" Ходаковський (намагався заховати чорні ящики MH-17 після трагедії) і Олександр "Сан Санич" Семенов (допомагав перевозити "Бук").

Як повідомляв "Апостроф", 15 березня, з венесуельської військової в'язниці в Каракасі звільнили німецького журналіста Біллі Сікса, який поширював фейкові новини про збитий на Донбасі Boeing MH17.