RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Затримано бойовика ДНР, який "охороняв" уламки збитого на Донбасі Boeing MH17: відео

Українські прикордонники затримали бойовика з банди "Восток", який "охороняв" уламки малайзійського пасажирського літака рейсу MH17, збитого на окупованому Донбасі.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Оперативники Донецько-Луганського регіонального управління прикордонного відомства затримали громадянина України, який брав безпосередню участь у діяльності незаконного збройного формування "Восток" та "охороняв" уламки збитого росіянами літака рейсу MH17", - написав він.

На опублікованому відео затриманий розповідає, звідки прилетіла ракета і як бойовики намагалися приховати ці факти, залякуючи населення.

Раніше СБУ оголосила в розшук офіцера ГРУ Росії Олега Іваннікова, якого вважають причетним до катастрофи малазійського Boeing MH17.

Нагадаємо, літак збили 17 липня 2014 року неподалік від Тореза Донецької області. Міжнародне розслідування встановило, що літак був збитий зенітним ракетним комплексом "Бук" російського виробництва. Незалежні дослідники стверджують, що "Бук" належав 53-й зенітній ракетній бригаді з Курська (РФ). 24 травня 2018 влади Австралії та Нідерландів офіційно звинуватили Росію в катастрофі літака.

Як повідомляв "Апостроф", розслідування The Insider і Bellingcat свідчить про те, що ключовим фігурантом справи про збитий Boeing MH17 є російський генерал-полковник Микола Ткачов, який мав позивний "Дельфін".

Читайте також матеріал "Апострофа": Буде важко мати справу з країною, яка вбила 298 осіб, - засновник Bellingcat про катастрофу МН17.