RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Коли Росія перейде в атаку на Донбасі: названі терміни

Локальне зіткнення з бойовиками на Донбасі якщо і буде, то перед виборами до Верховної Ради.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Михайло Жирохов.

"Спровокують вони. Зараз підтягують техніку до лінії зіткнення. Володимир Путін вже оголосив про перевірку готовності, таким чином робить вигляд, мовляв, ми не можемо перекинути резерви з інших напрямків на Донбас (за офіційною версією, російські війська будуть відпрацьовувати охорону державних і військових об'єктів , антитерористичні заходи і так далі, - "Апостроф"). Але під час загострення зможуть хіба районний центр якийсь захопити або кілька сіл - не більше", - зазначив він.

Також експерт заявив, що виходу до адміністративних кордонів Донецької або Луганської області у окупантів не буде - у них немає таких сил. А безпосередньо залучити російську армію, як це було влітку 2014 або взимку 2015 року, не зможуть - не та зараз ситуація, щоб Путін на це дав згоду.

"Перед парламентськими виборами можуть піти в атаку, щоб дати плюси проросійським партіям. Для того, щоб показати, що військове вирішення цього конфлікту неможливе. Те, про що говорить з кожного "праски" "Опозиційна платформа - За життя". Що треба сідати за переговори, щоб наші бійці не гинули. Тому завдання противника, якщо локальна операція, - нанести максимальні втрати особового складу, як це було, наприклад, в Мар'їнці в 2015 році", - поділився експертною думкою Жирохов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Загострення на Донбасі: навіщо бойовики стягують техніку".