RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Скільки українці витрачають на літню відпустку: названо цифри

Стало відомо, скільки в середньому українці витрачають на відпустку і які курорти є для них найбільш затребуваними.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Зокрема, за оцінками фахівців, середній відпускний бюджет на одну людину становить 11 тисяч гривень. Саме виходячи з цього цінового сегмента найбільш актуальними для українських відпускників залишаються курорти Єгипту і Туреччини, які як і раніше пропонують дуже вигідні цінові умови. Так, вартість ночі в деякі готелях Єгипту становить 20 $, в середньому турист витрачає в добу від 55 до 70 доларів (в залежності від екскурсій, покупок сувенірів).

Також, до найпопулярнішим літнім чартерним напрямкам можна віднести Іспанію, Грецію, Кіпр, Італію, Туніс і Болгарію.

Крім того, за даними опитувань, 12% українців не економлять на відпустці, найчастіше саме вони звертаються в агентства, купують поїздки в екзотичні країни і статусні місця і замовляють індивідуальні тури.

Переважна більшість співгромадян (86%) займаються організацією поїздки самостійно, в основному для того, щоб мінімізувати витрати. Це в першу чергу відноситься до тих, хто вибирає внутрішній туризм.

Приблизно половина туристів, відпочиваючих за кордоном (14% від загального туристичного потоку), звертається в агентства, набуваючи пакетні тури або "гарячі" путівки за вигідними цінами для того, щоб забезпечити собі комфорт і не витрачати час на планування, пошук відповідних рейсів, готелів або апартаментів і т.д.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Куди поїхати відпочивати в липні та серпні: кращі напрямки і курорти.