RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Масові вбивства і насильство над дітьми: яке покарання пропонують ввести в Україні

У Верховній Раді знаходиться на розгляді законопроект, яким пропонується ввести в Україні таке покарання як хімічна кастрація для осіб, які вчинили насильство над дітьми.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа" - "Хвиля дитячого насильства: чому кастрація не допоможе і як уберегти дітей".

Хімічна кастрація використовується в США, Чехії, Великобританії, Росії, Німеччині і низці інших країн. Засудженому, який вибере такий запобіжний захід, щоб скоротити термін ув'язнення, вводять спеціальні препарати, які різко знижують його сексуальний потяг.

Відповідний проект №6607 був поданий ще в червні 2017 року. Їм також було запропоновано створити реєстр гвалтівників, де будуть перебувати особи, засуджені за сексуальні злочини відносно неповнолітніх. За допомогою реєстру, подібний засуджений більше не зможе влаштуватися на роботу в школи, лікарні, вузи та інші установи, що працюють з дітьми.

Також пропонується переглянути статті кримінального кодексу, якими визначається відповідальність за злочини проти статевої недоторканності неповнолітніх (від 12 років позбавлення волі з 8, також обговорюється довічне ув'язнення замість 15 років максимального терміну).

Петиція щодо прийняття законопроекту №6607 зібрала 28 тисяч підписів з 25 тисяч необхідних.

Як повідомляв "Апостроф", 21 липня на сайті Верховної Ради розмістили петицію, в якій вимагають ввести смертну кару для вбивць і насильників дітей.