RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Відомий журналіст розкрив важливі деталі поставки з Канади бронетехніки для ЗСУ: фото

Заплановані поставки військової бронетехніки з Канади можуть серйозно допомогти ЗСУ в бойових діях на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, канадські бронеавтомобілі типу AVGP Cougar здатні заповнити недолік вогневої потужності військ ООС в умовах заборони великих калібрів Мінськими угодами.

"У разі продажу за залишковою вартістю, найбільший інтерес для нас представляють поставки гарматної модифікації "Кугар" з 76 мм гарматою. Калібр, дозволений по Мінським угодам, на відмінній мобільній платформі, точне і ефективне знаряддя для ураження цілей на 1000-1500 метрів. Причому на відміну від 23-30 мм гармат, що застосовуються нашої піхотою, точність 76 мм знаряддя поєднується з великим осколково-фугасним впливом по цілі, і повністю відповідає завданням поразки дерево-земляних вогневих та наглядових точок ЗС РФ. Те, що найбільш затребуване піхотою на Донбасі. Ну не можна ж по кожній вогневій точці ПТУРи кидати. Баштова 76 мм зброя дозволяє швидко вражати маневруючі цілі. Для реалій локальної війни на Донбасі - це оптимально", - пише Бутусов.

У той же час журналіст зазначив, що нову техніку потрібно буде закуповувати як з запасними деталями, так і з боєприпасами для неї.

Нагадаємо, докладніше про заплановані поставки читайте в матеріалі "Апострофа": Україна отримає від Канади бронетехніку: чи допоможе вона на Донбасі.