RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Коломойський назвав розмір своїх статків

Олігарх Ігор Коломойський розповів, що володіє статками в розмірі близько 7,5 млрд. доларів.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Новое время".

Вперше про статки, які на той момент нараховували 1,5 млрд. дол. написало польське видання Wprost у 2002 році.

"2002 год. 17 років минуло. У мене вже тоді $1,5 млрд було. А вони кажуть, що я заради жалюгідних інвестицій в Америці на $500 млн вкрав гроші в Приватбанку", - розповідає Коломойський.

На питання, які статки у олігарха на сьогоднішній день, він відповів неоднозначно.

"Це неможливо оцінити. Коли ми робили розкриття Приватбанку, то була оцінка - за скромними підрахунками, $7,5 млрд або $8 млрд", - заявив Коломойський.

На зауваження журналіста, що він вже наздогнав олігарха Рената Ахметова, Коломойський відповів, що вони "не змагаються".

"Так ми з ним не змагаємося. Скільки коштує цей офіс? Або скільки коштує завод? Припустимо, Запорізький феросплавний, - скільки він коштує? Аналогічний завод в Америці, менший і гірше, коштував $200 млн. Я оцінюю Запорізький завод не менше, ніж в $500 млн. А Нікополь взагалі оцінюю в $1 млрд. А скільки коштують ГЗК-й, які видобувають руду для них?", - зауважив він.

Також, за словами Коломойського, в "ПриватБанку" чітко знають про його статки, бо більшу частину грошей він тримає саме там.

"Сволота. Я вам наведу приклад з приводу грошей, і вам буде легше. Ось дивіться, (харківський бізнесмен Олександр) Ярославський купив за $100 млн у.е. завод Петровського і Суху балку. Я свого часу продав їм Суху балку мільйонів за 400, а Петрівку мільйонів за 600. Або навпаки. Просто, щоб ви розуміли, як все мінливе. Конкретні живі гроші надійшли на мій особистий рахунок. Щось в Швейцарію, щось в Україні. Те, що було в Швейцарії, всі одно потім перекинув в Приватбанк, тому що було вигідно тримати в Приватбанку, в Швейцарії не дають але рмальние відсотки. Я свої гроші тримав в Приватбанку, в кіпрському філії, і з них там робив свої покупки. А зараз вони мені розповідають, що я у кого-то вивів гроші", - розповів олігарх.

"Ми коли, до речі, судилися з Пінчуком (я не можу подробиці розповідати, тому що є конфіденційність), то експерти оцінювали тоді доходи одного нашого спільного з ним бізнесу за 6-7 років під $3,5 млрд", - додав він.

Коломойський пояснив, чому не можна точно оцінити статки будь-якого олігарха.

"Я намагаюся вам пояснити. У чому різниця між Коломойським і багатіями, які в Forbes? Якщо вони кажуть, що у них є акції компанії або підприємства, то у них акції публічних компаній, за якими кожен день є ціна. Припустимо, акції Майкрософт просіли - Білл Гейтс раз, і пішов на друге-третє-четверте місце. Фейсбук збільшився - Цукерберг піднявся. Нас же можна оцінювати від нуля до нескінченності: можна $7 млрд, можна $70, а можна і нуль. Що знайшов в кишені, то і твоє", - роз'яснив Коломойський.

Як повідомив "Апостроф", Коломойський розповів, як п'ятий президент України Петро Порошенко зняв його соратника Ігоря Палицю з посади голови Одеської ОДА через жарти в "Кварталі 95".