RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Під Дніпром знайшли мертвою 13-річну Інну Дубик: фото дівчинки і підозрюваного у вбивстві

В Дніпропетровській області знайшли мертвою 13-річну дівчинку Інну Дубік, яка зникла два тижні тому.

Про це повідомив перший заступник міністра МВС України В'ячеслав Аброськін в Facebook.

"На Дніпропетровщині оперативниками поліції вчора був затриманий двічі раніше засуджений, 1995 р.н., який вказав місце, де він зґвалтував та вбив дівчину, 2005 р.н. У вказаному їм місці в ході проведення невідкладних слідчих дій був й виявлений труп дитини. Дівчину поліція розшукувала з 29 червня 2019 року, але зникла вона ще раніше: батьки не повідомляли, бо були дуже зайняті розпиттям алкогольних напоїв", - написав він.

Як повідомили в Нацполіції, дитину шукали волонтери, місцеві жителі та працівники Нацгвардії. Водночас розглядалися версії, що дитина може перебувати у знайомих в м. Жовті Води.

В ході оперативних заходів співробітники карного розшуку вийшли на слід 24-річного чоловіка, підозрюваного у вбивстві неповнолітньої. Він розповів обставини злочину та зізнався, де сховав тіло.

Так, увечері 5 липня тіло дитини зі слідами насильницької смерті виявили у лісосмузі поблизу села, де дівчинка проживала. За попереднім висновком судмедекспертизи, смерть дівчинки настала близько 2-х тижнів тому.

З’ясувалося, що раніше зловмисник вже двічі був судимим. Зараз його затримано в порядку ст. 208 КПКУ. За скоєння умисного вбивства чоловіку загрожує кримінальна відповідальність за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, що передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Про збільшення випадків насилля над дітьми в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Хвиля дитячого насильства: чому кастрація не допоможе і як уберегти дітей.