RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Названо фактор, який спровокує Путіна на відкриту війну в Україні

Росія піде в наступ в Україні, якщо українська сторона почне відкрито відвойовувати анексувати Крим і окупований Донбас.

Таку точку зору в інтерв'ю "Апострофу" озвучив колишній глава Служби зовнішньої розвідки України, Микола Маломуж.

"За нашими розвідувальними даними і даними наших партнерів, Росія у період виборів не буде проводити якихось наступів. Провокації – точно будуть, нагнітання ситуації – також. А стягування військ – це стратегія щодо України на випадок наших дій зі звільнення територій і можливої дестабілізації ситуації в Україні. Тоді можлива, фактично, пряма агресія. Але на сьогоднішній день таких сценаріїв ми не передбачаємо, хоча і спецслужби наші і силові структури готуються до будь-яких ситуацій", - пояснив він.

За словами розвідника, у період до виборів і після виборів Росія не планує жодних масштабних військових операцій, тим більше із захоплення територій.

"Причини різні – по-перше, ми уже маємо достатні ресурси, аби протидіяти. А по-друге, на міжнародному рівні наші партнери, в тому числі і з НАТО, при масштабних наступах будуть реагувати, включаючи навіть розблокування свого умовного нейтралітету щодо агресивних дій Росії", - додав Маломуж.

Детальніше про можливий масштабний російський військовий наступ в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": У найближчі тижні Путін буде провокувати ситуацію в Україні - генерал назвав мету.