RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Кличуть до Москви: скандал навколо телемосту з Росією отримав несподіваний поворот

Скандал навколо телемосту українського каналу NewsOne з російським пропагандистським каналом "Росія-1" отримав несподіване продовження - учасників майбутнього ефіру покликали в московську студію.

З відповідною заявою виступила "Росія-1".

"Телеміст з компанією NewsOne задумувався для того, щоб прості люди, не політики, спробували, дивлячись у вічі один одному, обговорити те, що об'єднувало росіян і українців у минулому і об'єднує в сьогоденні", - заявили у Всеросійській державній телевізійній і радіомовній компанії.

Російські пропагандисти додали, що пропозиція провести ефір в Росії нібито пов'язана з тим, що в Україні є загроза для безпеки журналістів та їх сімей.

Як повідомляв "Апостроф", Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом телемосту "між Росією і Україною", що зірвався, анонсованого російським телеканалом "Росія 24" з участю українського телеканалу NewsOne.

У ГПУ заявили, що одним із власників телеканалу NewsOne є кіпрська компанія, пов'язана з російським "Промсвязьбанком", через який також фінансується військова промисловість РФ.