RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Чиї гроші стоять за телеканалом NewsOne: генпрокурор назвав банк з Росії

Одним із власників телеканалу NewsOne є кіпрська компанія, пов'язана з російським "Промсвязьбанком", через який також фінансується військова промисловість РФ.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"Нами отримано інформацію про те, що кінцевим бенефіціаром, власником NewsOne - є кіпрська компанія, керівниками якої є відповідні громадяни республіки Кіпр. Один з них є одночасно співзасновником іншої кіпрської компанії, яка є співвласником російського ПАТ "Промсвязьбанк", - пояснив він.

Глава ГПУ зазначив, що "Промсвязьбанк" керівництвом країни-агресора визначено як банк, через який здійснюється фінансування оборонного замовлення Російської Федерації.

"Отже, через одну людину російський банк, який проводить фінансування, в тому числі, війни проти України, з іншого - він же є бенефіціаром українського телеканалу NewsOne. З моєї точки зору, це достатня інформація для того, щоб РНБО застосував санкції до цього телеканалу ", - заявив генпрокурор.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", державний телеканал "Росія 24" анонсував телеміст "між Росією і Україною" під назвою "Треба поговорити": з української сторони в проекті повинен був взяти участь телеканал NewsOne. Пізніше український телеканал заявив про відмову від ідеї телемосту. Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Зруйнований телеміст: як українці зупинили "пробну куля" кума Путіна.