RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

А якщо і танки продати? Українці пройшлися по Зеленському за скасування військового параду

Українців обурила ініціатива президента Володимира Зеленського скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня.

Своєю думкою з цього приводу вони поділилися в соцмережах.

Так, волонтер Мирослав Гай в корені не згоден з цим нововведенням, вважаючи, що проведення парадів дозволяє на власні очі переконатися, що українська армія існує.

"У 2014-му, коли нам на фронт все завозили волонтери, мою віру в нашу перемогу дуже сильно похитнув виданий зі складу, новий, плащ намет зразка 1939 року, про що яскраво повідомляв штамп воєнпрому СРСР. Нові БТР, танки, літаки, які вперше полетіли після відновлення на параді, все це яскрава картинка, що відкладається в мозку - Українська Армія Є", - написав він у Facebook.

Солідарний з ним і Денис Пятигорець, який приводить в підтримку параду математичні розрахунки, з якими важко не погодитися.

"300 млн на військовий парад - це марнотратство. 300 млн на переїзд Адміністрації Президента в нове приміщення - це ок. Вітаю, патріоти! Тепер у нас забрали парад. Символ гордості за нашу армію", - пише він.

У свою чергу, учасник АТО Олексій Петров запропонував свою альтернативу заходу, який планують скасувати.

"Пропоную 24 серпня, в День Незалежності України (поки ще не скасували), пройти урочистим маршем по Хрещатику. Зібратися. Подати заявку. Навіть потренуватися і вдарити важкою ветеранської ходою! А очолити парадну коробку може генерал-лейтенант Михайло Забродський. Думаю він буде не проти!" - пише він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше соцмережі жартують над скасуванням дивних заборон на Банковій.

Крім того, у Зеленського заявили про важливе нововведення в держпослугах.