RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Передав лист Зеленському: друг головного піарника Путіна назвав причину візиту до Києва

Головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов, який є другом прес-секретаря російського президента Володимира Путіна Дмитра Пєскова заявив, що прибув до Києва, щоб передати лист президенту України Володимиру Зеленському.

Про це він написав на своїй сторінці в Telegram-каналі aavst.

"Що я в Києві? Привіз особистого листа мами Кирила Вишинського Лариси Романівни президенту України Володимиру Зеленському. Адресатові передали", - написав він.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 травня 2018 року бійці Служби безпеки України та працівники прокуратури Криму провели обшуки в офісі підконтрольних Росії медіаструктури в Києві.

А журналіста "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського затримали в Києві прямо на вулиці поруч з його будинком. Обшуки також провели і в офісі російського пропагандистського видання.

Такі дії в Генпрокуратурі пояснили наявністю доказів, які б свідчили про державну зраду в роботі російського інформагентства.

Пізніше затриманому керівнику агентства "РІА Новини України" Кирилу Вишинському оголосили про підозру у вчиненні державної зради.

Херсонський міський суд продовжив арешт затриманого Кирилу Вишинського до 28 грудня. Проте 3 липня 2019 року Подільський райсуд Києва ухвалив рішення відкласти розгляд справи проти російського пропагандиста.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст, головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов заявив, що в Україні зараз йде громадянська війна, а РФ є "інтересантом" в цій війні.