RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Українські військові підтримали засудженого в Італії бійця АТО: сильне відео

Бійці батальйону імені Героя України генерала Кульчицького Національної гвардії України виступили на підтримку Віталія Марківа, якого засудили до 24 років ув'язнення в Італії, звинувачуючи у вбивстві італійського фотографа в зоні АТО на Донбасі.

Відео опублікували в YouTube-каналі Північне ОТО НГУ.

Українські військові вийшли на акцію "Я теж Віталій Марків". Вони засудили рішення італійського суду, заявивши, що воно безпідставне. Бійці попросили підтримки у кожного українця.

"Вчора безпідставно був засуджений боєць Нацгвардії, доброволець, майданівець, який з 2014 року був на захисті нашої держави для того, щоб кожен українець міг жити вільно. Я звертаюся до вас всіх, щоб підтримати наших бійців, які воювали вчора, воюють сьогодні і готові надалі захищати нашу Батьківщину", - зазначив у відеозверненні командир батальйону полковник Віктор Толочко.

Нагадаємо, 12 липня суд італійського міста Павія визнав винним і засудив до 24 років ув'язнення бійця Національної гвардії України Віталія Марківа.

Як повідомляв "Апостроф", глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков різко відреагував на новину про те, що колишнього учасника АТО Віталія Марківа засудили до 24 років ув'язнення в Італії.