RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суворий вирок учаснику АТО в Італії: стало відомо про підготовку нової справи

Суд Італії хоче відкрити кримінальне провадження проти народного депутата України Богдана Матківського, який був керівником нацгвардійця Віталія Марківа в 2014 році в бойових діях під горою Карачун неподалік від Слов'янська.

Про це повідомляє посол України в Італії Перелигін на своїй сторінці в Facebook.

Матківський прибув в Мілан, щоб підтримати солдата Нацгвардії Віталія Марківа, якого італійський суд засудив за звинуваченням в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокелле і присудив 24 роки тюремного ув'язнення.

"Пан Богдан вчора (12 липня, - ред.) з метою підтримки Віталія був присутній на суді, жодним чином не продемонстрував хвилювання або будь-яке занепокоєння за таке безглузде рішення і сьогодні вже повернувся в рідну Україну. Єдине що, нам довелося перебрати багато варіантів де "переходити кордон", але в кінці кінців в супроводі консулів на світанку наш захисник, а нині народний депутат, пройшов всі формальності в аеропорту Бергамо і вилетів до Києва", - написав Перелигін.

Також про це написав і Олесь Городецький, голова Християнського товариства українців Італії.

"Суд вирішив також направити запит на відкриття кримінального провадження проти народного депутата України Богдана Матківського", - констатував він.

Тим часом користувачі мережі висловили своє здивування від даної ситуації.

Як повідомляв "Апостроф", в зв'язку з арештом в Італії бійця Нацгвардії Віталія Марківа, якого підозрюють в причетності до вбивства на Донбасі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі, в Україні зібрано та опубліковано дані про італійців, які воюють на боці так званих ДНР і ЛНР.