RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Дніпрі попрощалися з кіборгом, що підняв над ДАПом український прапор: зворушливі фото

У неділю, 13 липня, в Дніпрі провели в останній шлях бійця Олександра Колодяжного з позивним "Кол", який помер від важкого поранення.

Про це повідомляє видання "Цензор.НЕТ".

Церемонія прощання відбулася на Краснопільському кладовищі. Родичі, друзі і товариші по службі прийшли попрощатися зі старшим сержантом 74-го окремого розвідувального батальйону.

Олександр 27 червня в зоні проведення операції Об'єднаних сил отримав важкі поранення в результаті підриву на міні. Був доставлений у військовий госпіталь Дніпра в стані коми, від отриманих поранень помер 11 липня о 07:30, так і не прийшовши до тями.

Український захисник Олександр Колодяжний народилася в 1974 році. Строкову службу проходив у десантних військах. Працював в Дніпрі продавцем. Мобілізований під час 3-ї хвилі в липні 2014 року як доброволець, на фронті - з 01.09.2014. "Кіборг", учасник оборони Донецького аеропорту (дві ротації, в жовтні і листопаді 2014 роки), боїв в Авдіївській промзоні в районі Маріуполя, чотири рази був поранений на фронті. Кавалер ордена "За мужність" і ордена "Народний Герой України". Вдома у нього залишилися мати і дорослий син.

Як повідомляв "Апостроф", в лікарні Дніпра помер український військовослужбовець, який отримав важкі поранення під час обстрілу бойовиками в районі Гранітного колони Об'єднаних сил, в якій перебував глава Донецької ОДА Павло Кириленко.