RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Під Житомиром відбулося гучне вбивство: Пашинський відповів на підозри

У Житомирській області знайшли вбитого чоловіка Іллю Обіхода, смерть якого пов’язують із боротьбою народного депутата Сергія Пашинського за 64 округ.

Виявлення тіла Іллі Обіхода, який зник іще в червні підтвердили у Нацполіції.

"26 липня близько 12:30 надійшло повідомлення від жителів Малинського району, що в лісі виявлене тіло чоловіка, присипане піском. На місці події працювали слідчо-оперативні групи головного управління Нацполіції, Малинського і Коростенського відділів поліції. Була призначена судово-медична експертиза щодо причин смерті. На даний час вже встановлено його особу, поліція почала розслідування вбивства", - повідомили в ГУНП.

За інформацією видання "Страна", Ілля Обіход пропав 28 червня після того, як нібито допоміг супротивникам нардепа від "Народного фронту" Сергія Пашинського, який балотувався (і програв) в 64 окрузі, підібрати клонів-однофамільців - Михайла Пашинського і свого товариша по службі Івана Пашинського.

Однак обидва однофамільці зняли свої кандидатури 26 червня без пояснення причин. Їм ніби-то теж погрожували люди Пашинського.

За даними джерел в поліції Житомирської області, тіло Обіхода знайдено в лісопосадці - воно було присипане землею.

Перед смертю хлопця явно катували - тіло роздягнене майже догола, зламана щелепа. На голову чоловіка був натягнутий пластиковий мішок.

За попередньою інформацією, "Француз" був убитий пострілом в спину. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1, ст. 115 КК України - умисне вбивство.

Пашинський зі свого боку відреагував на звинувачення.

"Тільки що попалася на очі публікація "відомого" своєю об’єктивністю сайту "Страна.UA", в якій мене прив’язують до якогось вбивства начебто людини мого конкурента на виборах на Житомирщині", - написав він на власній сторінці в Facebook.

"Не знаю хто такий "Француз" – ніколи з ним не перетинався. Все викладене в матеріалі, це не більше, ніж фантазія пані Крюково", - додав Пашинський.

Про боротьбу Пашинського за 64 округ читайте в матеріалі "Апострофа": Вибори за правилами й без: головні скандали на мажоритарних округах.