RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні відзначають 1031 річницю хрещення Київської Русі: онлайн трансляція

У неділю, 28 липня, в Україні відзначають 1031 річницю хрещення Київської Русі. Цей день є державним святом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: День хрещення Русі: яскраві листівки і привітання у віршах і прозі

Так, о 08:30 в Софії Київській почалася Божественна літургія, яку очолив предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній. О 10:30 - хресна хода вирушила від святої Софії Київської до пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру. Об 11:00 - молебень біля пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру.

О 12:00 відбудеться паломництво віруючих до чудотворних святинь - частиці Древа Хреста Господнього і мощей святого апостола Андрія Первозванного - в Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

13:08

У Національній поліції України заявили, що хресний хід пройшов без правопорушень.

12:20

Православна церква України провела свій перший хресний хід до Дня хрещення Київської Русі. Очолив всі святкові заходи предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній. Правоохоронці нарахували близько 15 тис. учасників хресного ходу.

10:29

На території Софійського собору в Києві пройшла божественна літургія. Головний вівтар був встановлений перед входом у храм. На території самого національного заповідника "Софія Київська" була обмежена кількість віруючих і духовенства.

Основна частина віруючих, що прийшли на літургію, перебувала на площі біля Софійського собору. На заході, крім українських священнослужителів, також був присутній представник Вселенського патріарха митрополит Гальський Еммануїл.

10:02

У зв'язку з проведенням урочистих заходів у Києві посилили охорону правопорядку.

09:40

У мережі вже почали публікувати фото і відео святкування Дня хрещення Русі в Києві.

Як повідомляв "Апостроф", у суботу, 27 липня, в Києві відбувся хресний хід Української православної церкви Московського патріархату з нагоди 1031-річчя хрещення Русі.