Лайм

День хрещення Київської Русі та іменини Василя: яке свято 28 липня

Які свята відзначають 28 липня

28 липня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Василя та декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

День хрещення Київської Русі

28 липня в Україні відзначається важливе православне свято - День хрещення Київської Русі. Це свято вважається державним і святкується з 2008 року.

У липні 2008 року вийшов указ президента нашої країни про заснування державного свята під назвою "День хрещення Київської Русі - України". У той рік святкування було особливо масштабним у зв'язку з ювілейною датою - 1020-річчям хрещення Русі.

З тих пір в цей день традиційно проводяться різні заходи, від невеликих виставок до великих ходів і фестивалів. Велика їх частина, як зрозуміло з назви, проходить на території української столиці та прилеглих територій. Основною метою святкування є зміцнення у суспільній свідомості уявлення про хрещення Русі як особливої історичної дати в житті слов'янських народів.

Народилися в цей день

Людвіг Фейєрбах, німецький філософ, Маріанна Вертинська, актриса театру і кіно, старша дочка Олександра Вертинського, Елізабет Берклі, американська актриса і модель, Шер Ллойд, британська співачка, актриса і модель.

Іменини

Василь, Володимир, Устин, Петро, Ада.

Читайте також гороскоп на липень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

Що не можна одягати на Великдень: Андре Тан дав 5 модних порад

Український дизайнер Андре Тан розповів, що не можна одягати на Великдень-2024 – цей одяг краще залишити для інших випадків

Так ви ще не готували: рецепт сирної паски зі смаком "Снікерс"

Приготуйте на Великдень 2024 сирну паску з карамеллю, шоколадом та арахісом, яка за смаком схожа на батончик "Снікерс"

Паски печуть у Чистий четвер: головні ритуали та народні прикмети

В який день прийнято пекти паски, яка атмосфера має бути в будинку, а також які прикмети пов'язані з приготуванням пасок на Великдень