RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Росія звільнила "чотирилапого" бранця, захопленого з українськими моряками: фото і реакція мережі

Російська ФСБ після чотирьох місяців переговорів і особистого звернення бранця передала Україні собаку Джессі, яка перебувала на борту корабля "Яни Капу" в момент його захоплення у Керченській протоці в листопаді 2018 року, тварина буде жити в родині військовополоненого Сергія Чуліби в Херсонській області.

Про це повідомив у себе на сторінці в Facebook адвокат Микола Полозов.

Він розповів про умови проживання Джессі на території прикордонної служби, і натякнув на передумови до звільнення 24 українських військовополонених моряків.

"Перший член екіпажу "Яни-Капу" повернувся додому! Вона там була на ланцюзі, не сказати, що до неї там погано ставилися. Її там годували, але вона все одно знаходилася в таких напіввуличних умовах. Так вийшло, що потрапила вона до них зовсім маленькою, їй було три або чотири місяці. Я, коли дізнався про неї, ще, пам'ятаю, сказав, що врятуємо собачку - врятуємо і моряків", - сказав Полозов.

Адвокат Анастасія Саморукова уточнила, що звільнення собаки стало можливим лише після особистого звернення одного з моряків до слідчого.

"Переговори про те, як нам краще повернути собаку, тривали близько чотирьох місяців. В результаті мій підзахисний Володимир Терещенко написав заяву на ім'я слідчого, в якому він просив віддати його собаку Джессі своєму адвокату, тобто мені. Слідчий відповів, що не заперечує. після отримання необхідних документів ми приїхали до Керчі і, власне, нам віддали собаку", - пояснила вона.

Також ситуацію зі звільненням собаки прокоментувала журналістка Олександра Єфименко, яка сприяла в її переміщенні в Україну.

"Її знайшли через деякий час співробітники прикордонної служби та залишили у себе. У Керчі вона провела 8 місяців, а сьогодні приїхала в Херсонську область, в сім'ю Сергія Чуліби ... Про собаку: відчуває вона себе прекрасно ... вона нарешті буде вдома, а моряки перестануть переживати про свого вихованця. Коротше кажучи, початок покладено, якщо ви розумієте, про що я", - написала журналістка.

Як повідомляв "Апостроф", 25 липня Служба безпеки України затримала російський танкер "NEYMA", який брав участь у блокуванні військових кораблів у Керченській протоці в листопаді 2018 року, коли були захоплені 24 українських моряки.