RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Під Запоріжжям пронісся потужний ураган: з'явилися фото і відео наслідків

У Запорізькій області бушував сильний ураган, який наробив чимало лиха для місцевих жителів.

Про це повідомляє видання "РБК-Україна".

Стихія зривала з будинків дахи і валила дерева, а в результаті негоди півтисячі людей залишилися без світла через повалені стовпи ліній електропередач.

За словами школярок, які зняли на відео бурю, вона виникла майже миттєво - на вулиці була гарна сонячна погода, але різко посилився вітер, пішов дощ і налетів ураган. Всього за півхвилини він встиг зірвати дахи, вирвати з коренем дерева і повалити стовпи ЛЕП.

Як розповіла сільський голова Максимівки Олена Байдукова, в місцевому бюджеті на покриття витрат від таких НП є всього близько 5 тисяч гривень, і гроші готові направити на покупку шиферу, проте цієї суми не достатньо для всіх робіт по відновленню пошкодженої інфраструктури. Вона сподівається на фінансову допомогу від райдержадміністрації.

Чиновники вже пообіцяли виділити кошти, але місцеві жителі не захотіли чекати і відновлюють наслідки негоди своїми силами. Тим часом в Запорізькому регіоні оголошено штормове попередження до кінця цього тижня.

За словами прес-секретаря управління ДСНС в Запорізькій області Юлії Баришевої, без електропостачання в результаті бурі залишилися 368 абонентів. Рятувальники продовжують ремонтні роботи.

Нагадаємо, синоптики попереджали, що 31 липня на більшій частині території України прогнозується погіршення погодних умов, можливі дощі з грозами, місцями шквали.

Як повідомляв "Апостроф", 29 липня в Києві пройшла потужна злива, через яку затопило вулиці міста.