RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На курорті Кирилівка туристи придумали жорстоку розвагу: опубліковані фото та відео

На пляжному курорті Кирилівка в Запорізькій області окремі відпочиваючі придумали для себе розвагу - виловлювати медуз із води і викидати на берег, від цього корнероти вмирають.

Про це повідомило видання "РІА Мелітополь" з посиланням на свідчення очевидців з пляжів Кирилівки.

Так, туристи вже зовсім перестали боятися медуз і звикли до того, що їх тут безліч. Деякі діти на пляжі почали закопувати їх в пісок або використовувати їх трупи як будівельний матеріал для пісочних замків. При цьому більшість туристів абсолютно ніяк не реагує на медуз.

Місцеві екологи, які спостерігають за Азовським морем, офіційно заявили щодо того, що відбувається, що ніякої екологічної катастрофи немає, поява медуз пов'язана з підвищенням солоності моря в півтора рази. За їх словами, в наступному році ситуація може не повторитися, оскільки зміна хімскладу моря - це циклічний процес. Періодично в історії СРСР в Азовському морі виловлювали надлишок медуз і згодовували худобі, використовували як добриво і складову будматеріалів.

Як повідомляв "Апостроф", 5 серпня через сильний вітер і шторм на курорті Кирилівка, Запорізької області, море біля пляжів сильно обміліло. Шторм ненадовго відігнав від берегів Кирилівки медуз, на яких раніше скаржилися відпочиваючі.