RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Медузи, спека і натовп людей: що відбувається на пляжах популярних курортів України

Куди варто поїхати на море в Україні

Куди варто поїхати на море в Україні

Поки значна частина України готувалася до виборчих баталій на дострокових виборах до Верховної Ради, а після сперечалася про результати, непомітно пролетіли два місяці літа, які аполітичні українці встигли провести з користю, поніжившись на теплих курортах "місцевого розливу". Благо, погода в Україні, за винятком короткого періоду, своєю спекою цілком сприяла приємному відпочинку на березі моря.

"Апостроф" розповідає, як під кінець липня йдуть справи на популярних курортах України, а також "заглядає" в окупований Росією Крим.

Найбільший ажіотаж новин спостерігається з курортного селища Кирилівка в Запорізькій області.

Зокрема, цього тижня мережу шокувало відео з берегів Азовського моря, де фраза "яблуку ніде впасти" навіть занадто м'яко описувала ситуацію. Людей на пляжі буквально - пітьма. Не вірите, подивіться самі.

Автор ролика помітила, що відпочиваючим доводиться буквально торкатися тіл один одного, щоб розміститися на пляжі, оскільки на березі знаходяться сотні людей.

Крім моря у Кирилівці, судячи з усього, непогано працює і система розваг. Відео вечірньої прогулянки вражає кількістю відпочиваючих. Все радісно, всі задоволені. Як і треба.

Правда, не обходиться і без мінусів. Крім туристів, пляжі Азовського моря заполонили традиційні медузи. Цього року їх кількість зашкалює і пояснюється підвищенням солоності моря. Є думка, що далі ситуація навіть погіршиться.

Тим часом желеподібних "окупантів" з моря виносять лопатами.

Крім медуз у Кирилівці також зафіксували сплеск отруєнь. З 20 липня зафіксовано 275 випадків.

Непогано йдуть справи з туристами і в Бердянську. Там місцевий самородок вже уславився королем пляжної реклами. Ну а що, і "вівці цілі і вовки ситі".

Правда, в історії з Бердянському є й інша сторона медалі. Частина пляжів міста фактично перетворилася на брудне болото. Туристи незадоволені. Місцеві ж чесно розповідають, де краще не плавати.

Втім, і це не біда. У мережі показали найчистіший і майже порожній пляж на Бердянській косі, який має тільки один мінус - різке збільшення глибини моря.

В Одесі, після червневої міні-НП з позеленілим морем , ситуація стабілізувалася. Туристи не злякалися, а подвійний візит президента України Володимира Зеленського ще більше підігрів інтерес українців до популярного курорту.

Є, правда, й інша думка щодо Одеси: холодно, людно, брудно. Але від цього кількість туристів не зменшується. Як то кажуть, кожному своє.

Тим часом окупанти в Криму, схоже, так і не зрозуміли, що літній сезон вже не те, що почався, а йде до фіналу.

Так, поки в Росії звітують про "мільйонних" туристів, в мережі показують пляжі, на яких немає майже нікого.

Проте окупанти придумали хитрий спосіб показати наплив туристів на фото. Закриваєте два пляжі, а потім фотографуєте третій. Профіт! Однак в мережі хитрість швидко розкусили.

Відзначилися окупанти і в Ялті, де величезне будівництво просто перекрило всі можливі підходи до моря. Люди в мережі скаржаться, хоча за роки окупації мали б уже звикнути до постійних нових парканів. Це у окупантів така народна забава.

Добре туристам і в окупованому Гурзуфі. Їх там настільки мало, що місцеві підприємці мали б їх на руках носити.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга