RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Передвістя Донбасу: в мережі діляться фото і відео в річницю вторгнення Росії в Грузію

8 серпня виконується 11 років із дня вторгнення російських військ до Грузії, багато користувачів соцмереж поділилися спогадами про ті події, а також фото та відеозаписами тих днів.

Матеріали та публікації з'явилися на сторінках грузинських і українських користувачів у Facebook.

Так, було опубліковано відео початку вторгнення, як десятки одиниць військової техніки РФ повністю заблокували дорогу, що веде до столиці Південної Осетії Цхінвалі.

Дипломат Бачо Корчілава розповів про політичні події того часу. За його словами, багато українських "лідерів думок" і політиків тоді вирішили дотримуватися нейтралітету, як і європейське співтовариство в цілому.

"Кремль можна було зупинити тоді, якби не позиція "умиротворення агресора" яку зайняла Європа і позиція мовчазної згоди, яку зайняв майже весь пострадянський простір", - зауважив він.

Також він опублікував фото грузинського міста в 30 кілометрах від Тбілісі, по якому наносила удари російська авіація.

Користувач Ірина Волкова опублікувала відео, як російські військові грабували магазини в Грузії (18 +, ненормативна лексика).

"Август 2008 року. Російські визволителі звільняють Грузію від соку, автотранспорту та цінних речей. До розграбування Донецька і героїчного взяття "Метро" ще 6 років", - зауважила вона.

Також був опублікований ще ряд відео безпосередньо бойових дій в Грузії і публікацій щодо цих подій.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували відео, на якому грузинські активісти зупинили автомобіль з російськими номерами, щоб відібрати у водія георгіївську стрічку.