RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Четверо загиблих на Донбасі: штаб ООС пояснив нестиковки в зведеннях

У штабі Операції Об'єднаних сил підтвердили інформацію про загибель трьох військовослужбовців на Донбасі, проте заявили, що дві смерті з трьох сталися не через участь в бойових діях.

Про це з посиланням на штаб повідомляє InfoResist.

Раніше прес-служба штабу ООС повідомляла про загибель тільки одного бійця. Однак з різних джерел стало відомо про те, що за 2 дні загинуло троє бійців. Також в мережах говорили про смерть ще одного бійця, проте ці дані не були підтверджені.

Зокрема, Олексій Попко з міста Дніпро служив в 74-му окремому розвідувальному батальйоні. Про його загибель повідомила депутат Дніпровської міської ради Юлія Дмитрова і відділ соцзахисту ветеранів міськради.

Олександр Колбун з Чернівецької області. Про його загибель повідомив глава Манічевської районної адміністрації Андрій Линдюк. Хлопцеві було всього 20 років.

За даними Цензор.НЕТ, в ніч з 14 на 15 серпня в районі Золотого Луганській області загинув Василь Євстегнєєв 1980 року народження. Він служив в 72-й бригаді.

У соцмережах повідомляють про загибель Костянтина Гаврика із Запорізької області. Він теж служив в 72-й бригаді і загинув на Луганщині 14 серпня. Офіційні особи про його смерть не повідомляють.

Згідно з офіційними даними, з 14 по 15 серпня в зоні ООС загинув один військовослужбовець. За роком народження (1980), який повідомляє відомство, можна допустити, що мова йде про Василя Євстегнеєва. Він загинув в результаті прицільного вогню з гранатометів і кулеметів в населеному пункті Хутір, біля Золотого-5 на Луганщині.

Начальник прес-центру Штабу ООС Віктор Шубець в коментарі підтвердив інформацію про смерть лише трьох бійців.

"Протягом 14-го числа загинув один військовослужбовець, про якого повідомлялося на сторінці в Facebook ООС, в результаті бойових дій. І 15-го числа ще двоє військовослужбовців, які втратили життя не через участь в бойових діях, а з інших причин. Це не бойові втрати, тому вони не озвучувалися", - повідомив Шубець.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в липні 2019 року на Донбасі загинули від бойових поранень понад 10 воїнів Збройних сил України. Наймолодшому загиблому бійцеві було всього 19 років.