RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Міноборони потрапило в скандал через нову техніку для ЗСУ: фото

Міноборони України прийняло нові рішення, які внесли зміни в графік ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. А. Морозова".

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Тепер конструкторське бюро вимушене переводити майже тисячний колектив підприємства на дводенний робочий тиждень. Це пов'язано з тим, що Міноборони створює умови для знищення одного з провідних оборонних підприємств України.

Зокрема, припинено фінансування виробництва БТР-4 через нездатність приватної компанії ТОВ "Лозівський ковальсько-механічний завод", яка є монополістом у виготовленні корпусів зі сталі марки "71", виробляти необхідну кількість корпусів.

85-е військове представництво Міноборони заблокувало можливість виробляти корпус БТР-4 з бронесталі виробництва Євросоюзу на потужностях ХКБМ та інших підприємств Концерну.

Таким чином, в "Укроборонпромі" пишуть, що були створені умови для невиконання ХКБМ державного оборонного замовлення з виготовлення БТР-4 для української армії.

Крім того повідомляється, що Міноборони висунуло в ХКБМ претензії на сплату штрафних санкцій в розмірі 82,3 млн грн за невиконання замовлення.

Також відзначають, що Міністерство, без пояснення, припинило фінансувати розробки нових видів бронетехніки.

Концерн стверджує, що відмова від використання броні з країн ЄС ставить під загрозу переозброєння української армії.

Відзначається, що фахівці ХКБМ створили Т-34 і Т-64, розробили "Оплот", БТР-3, БТР-4. Також Харківський завод розробляв БМП-У і тепер цей проект буде похований.

Як повідомляв "Апостроф", Олександр Чурсін, який раніше очолював бронетанковий дивізіон держконцерну "Укроборонпром", був призначений новим директором Харківського заводу ім. Малишева.