RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вчені вперше клонували кота: фото тварини та його "мами"

У Пекіні китайська компанія Sinogene Biotechnology Company клонувала кошеня на прізвисько "Часник", яке народилося 21 липня 2019 року.

Про це повідомляє видання Global Times.

Тварина вважається першим успішно клонованим котом в країні.

kitten Garlic.jpeg
1 / 1
kitten Garlic.jpeg
1 / 1
kitten Garlic.jpeg
1 / 1

Компанія розпочала експеримент з клонування кішок в серпні 2018 року. Британське короткошерсте кошеня народилося через 66 днів після того, як ембріон був переданий сурогатній матері.

"Мій кіт помер від хвороби сечовивідних шляхів. Я вирішив клонувати його, тому що він був таким особливим і незабутнім", - розповів власник тварини.

"Часник" і оригінальна кішка, яка поставляла клітини, виглядають ідентичними, але мають різні темпераменти і характери, повідомив головний науковий співробітник компанії і науковий співробітник Китайської академії наук Лай Лансюе. За його словами, очікувана тривалість життя клонованої кішки така ж, як і у будь-якої іншої.

На фото - оригінальний кіт, який використовувався для клонування "Часника"

Щоб зробити спогади у клонованої тварини такими ж, як у оригіналу, компанія розглядає питання про використання штучного інтелекту або технології людино-машинного інтерфейсу для їх зберігання або навіть передачі цих даних клонованим тваринам, заявив генеральний менеджер Sinogene.

У компанії відзначили, що успішне клонування "Часника" дозволить офіційно почати торгувати послугами клонування, які, як очікується, будуть коштувати близько 35 400 доларів США кожне. Кілька власників кішок вже забронювали послугу. Компанія також пропонує послуги з клонування собак.

Компанія припускає, що цю технологію можна буде використовувати для клонування тварин, що знаходяться під загрозою зникнення.

Як повідомляв "Апостроф", в 2017 році китайські вчені оголосили про створення першої в світі генно-модифікованої клонованого собаки. У наступному році вони розповіли про успішне клонування мавп.